Waarom kiezen voor Aquatraining?

Het gave aan Aquatraining is dat je het zowel trainings- en sportondersteunend als bij revalidatie kunt inzetten.
Ieder paard heeft er baat bij. Wat levert Aquatraining op voor jouw paard?

Verbetering van:

  • Spierkracht
  • Coördinatie
  • Uithoudingsvermogen
  • Lenigheid
Je kunt Aquatraining al in een vroeg stadium van de revalidatie inzetten, wat één van de belangrijkste voordelen van de Aquatrainer is.

Bij welke problemen kun je Aquatraining inzetten?

Paarden met gewrichts-, pees-, of botproblemen kunnen in de Aquatrainer getraind worden.

Door de opwaartse kracht van het water wordt het paard ‘lichter’ en hoewel bewegen tegen de waterdruk in ook veel kracht kost, is de belasting op de gewrichten en pezen minimaal. Het paard kan dus tegelijk herstellen en sterker worden. De bespiering neemt toe, waar die bij bijvoorbeeld box/weiderust juist af zou nemen, en hierdoor verzwakt het paard waardoor revalidatie lastiger wordt. We willen dus de spieren sterk houden om de overbelasting op skelet en pezen op te heffen. Omdat we met de Aquatrainer met koud water werken worden de benen tegelijkertijd gekoeld. Er kan dus geen overtollige warmte in de pezen ontstaan tijdens de Aquatraining omdat deze warmte direct door het water opgeheven wordt.

 

Rugproblemen

De Aquatrainer kan ook effectief ingezet worden bij rugproblemen. Omdat het paard tegen de druk van het water in beweegt wordt de achterhand geactiveerd. Hierdoor worden de buikspieren krachtiger aangespannen waardoor de rug beter gebruikt wordt, de druk op de rugwervels afneemt (denk aan Kissing Spines) en er direct verlichting is van pijnprikkels in de wervelkolom. Daarnaast heeft deze manier van bewegen nog een voordeel: de schoudervrijheid verbetert. Wij horen van onze klanten steeds weer dat de paarden zoveel fijner aan gaan voelen onder het zadel of voor de menwagen.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Het trainen van een paard met behulp van de aquatrainer kan geheel afgestemd worden op zijn individuele behoeften. De snelheid van de band en de hoogte van het water kunnen namelijk apart van elkaar ingesteld worden. Hierdoor is het mogelijk om met een aquatrainer een nauwkeurig trainingsplan op te stellen. Ook kan de aquatrainer ingezet worden als normale loopbandtrainer. De bovenzijde van het loopgedeelte bevindt zich dan boven het water. Het water onder het loopoppervlak koelt de band af.

 

Afspraak maken?

Neem contact op met Patrick Molenaar (0629623111) voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.

Prijzen:

10 Rittenkaart Aquatraining met 11e sessie GRATIS €500,-

Voor optimaal effect is minimaal 1 keer per week Aquatraining nodig.

Een 10-Rittenkaart is 4 maanden geldig.

Bij afname van meerdere kaarten tegelijk geldt een korting.