Go for it! Let's do This! BBB cursus, buikspieren bovenlijn billen

Wist je dat veel rijtechnische problemen worden veroorzaakt doordat het paard slappe buikspieren heeft en daardoor zijn rug niet voldoende omhoog kan brengen en zichzelf en jou goed kan dragen?

 

Als hij geen sixpack heeft kan hij ook zijn bekken niet genoeg kantelen(want de rug blijft ‘hangen’) en kunnen de achterbenen niet voldoende naar voren doorkomen. Die worden vervolgens dus stijf en daardoor duwen die achterbenen het gewicht wat ze eigenlijk zouden moeten dragen(doorbuigen in de gewrichten in de achterhand) automatisch op jouw handen.

Dit is wat ik bij bijna alle lesklanten (van alle niveau’s!) tegenkom en waar we dus ook altijd mee aan de slag gaan.

 

Ook de revalidatiepaarden die we binnenkrijgen missen steevast die sixpack en zodra we die gaan ‘bouwen’ zien we dan ook dat ze zichzelf steeds beter gaan dragen en ook echt de kracht ontwikkelen in de bovenlijn. Dit maakt het voor zowel paard als ruiter zoveel makkelijker om lekker samen te werken!

 

Ik ben hier meer en meer over gaan nadenken en heb hier iets voor bedacht, zodat JOUW paard ook die zo nodige sixpack gaat ontwikkelen waardoor je direct zoveel minder gewicht in je hand krijgt en je paard dus ook veel losser door het lijf kan gaan bewegen.

 

Ik heb DE oefeningen voor jouw paard die de buikspieren aanspreken en ervoor zorgen dat de gehele bovenlijn zich goed gaat ontwikkelen.

 

In deze cursus ga je thuis deze oefeningen doen met je paard en je laat mij zien hoe het gaat door video’s te posten op een besloten facebook groep.

Ik help je vervolgens om de oefeningen zo effectief mogelijk te doen voor jouw paard. Naast hulp bij de oefeningen krijg je ook rijtechnisch begeleiding zodat je je paard beter op de achterhand kunt rijden in een lichte verbinding. Aanleuning, verfijning van de hulpen en verzameling zijn kernpunten waarmee we lekker gaan werken!

De kosten zijn normaal gesproken €250,- voor de gehele cursus van 6 weken. Momenteel hanteren we een kortingsprijs omdat we 3 jaar bestaan op onze lokatie en betaal je €225,- voor deze cursus!

 

Je kunt op elk moment met deze cursus starten! En dan gaan we lekker 6 weken aan de slag om jouw paard te helpen met zijn lichaam!

Het resultaat van deze cursus hangt natuurlijk mede af van hoe vaak je oefent en hoe vaak je video instuurt voor feedback. De oefeningen en de feedback die je krijgt geven alleen resultaten als je er serieus mee aan de slag gaat een aantal keren per week, en je de vooruitgang steeds instuurt voor nieuwe feedback. Ik sta steeds voor je klaar als je vragen hebt en samen werken we aan jullie proces!

Op al onze (online)diensten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Naar de oefeningen  

 

Hoe anderen de BBB hebben ervaren:

Ik vond het erg leuk en nuttig om mee te doen met de BBB. Ik heb nogal een groot paard (1.83) met even groot karakter ? die er nogal eens vandoor wil gaan als hij iets moeilijk vind of teveel energie heeft. Hij heeft ook veel lichamelijke problemen. Het grote karakter is er nog steeds maar mijn motivatie en duidelijkheid is meegegroeid, haha. Ik kan hem nu rustig maar duidelijk vertellen dat we toch echt een paar oefeningen gaan doen. Heb je veel energie en ga je in draf, dan doen we het in draf ?. Hij heeft zich qua bespiering mooi ontwikkeld. Houdingsspieren (billen, bovenlijn en hals) zijn veel meer ontwikkeld. Feedback was altijd opbouwend en positief! Bedankt Noor Tanger! Als we verhuisd zijn gaan we zeker mee doen aan de online.

Malu Berserik

Ik heb aan de BBB cursus meegedaan nadat ik lange tijd weinig heb kunnen rijden. Het fijne van de training is dat je zelf kan bepalen wanneer je traint, je kan elke dag filmpjes uploaden die Noor van opbouwende kritiek voorziet waarmee je weer verder kunt. De live sessies 1 x per week met de groep waren leerzaam en gezellig. Niet alleen de spieren maar ook de band met mijn paard is door de intensieve oefeningen versterkt. Hij staat elke dag op me te wachten ?. We gaan door met de online coaching.? Ik vergeet bijna Adriano, ons minipaardje. Ook met hem hebben we grondwerk oefeningen gedaan. Hij is ook beter gaan lopen en biljardeert veel minder.?

Diana de Boer

Toen ik begon aan de BBB, wist ik niet heel goed wat ik kon verwachten. Ik sas hoopvol maar toch ook wat sceptisch. Mijn ene paard van 19 jaar heeft een boel ellende van hoefbevangenachtige klachten en Wld achter de rug. Hij was daar wel van hersteld maar heeft door de lange ziekteperiode veel bespiering verloren en was erg stijf. Ook kon hij erg nukkig en chagarijnig worden tijdens het rijden en hij liep standaart weg als ik met het zadel aankwam (ik kende hem niet anders trouwens en ik dacht dat dit gewoon iets van hem was).

Echter na ong 3 weken BBB, loopt hij niet meer weg als hij me met het zadel ziet en heeft hij geen enkele keer verzet getoond tijdens het rijden! Hij werd al snel veeul soepeler en kreeg ook echt lol in de grondoefeningen. Iets wat voor mij ondenkbaar was; grondwerk is nooit zijn ding geweest.
Mijn tinkertje vond de bosritten altijd prachtig maar in de bakrijden was niet zijn ding. Hij neigde zich op te krullen en wilde moeilijk naar ontspanning te gaan en te zakken. Ook hij is hierin in nu al echt veel verbeterd, veel soepeler en sterker! Waardoor hij het beter kan en er dus ook meer plezier in heeft.

En ik zelf ben ook echt gemotiveerder geworden en heb meer inzicht gekregen. Je krijgt goede adviezen op een fijne manier van Noor Tanger. Er waren dingen die ik heel anders deed/geleerd had en wat dus best even wennen was. Maar als je dan merkt dat het écht werkt, geeft dat een heel fijn en goed gevoel ?.

Tamara Sprenger

Ik heb meegedaan aan de laatste BBB cursus. We hebben een aantal zeer effectieve oefeningen geleerd. Dat vond ik echt heel fijn want ook op de dagen dat ik geen tijd had om te rijden kon ik toch kort aan de slag met Binske. Hoofdstel of kaptoom om, zweepje erbij en gaan met die banaan! Hierdoor werd ze echt in korte tijd soepeler en ze krijgt steeds meer spieren. Ook haar balans en uithoudingsvermogen zijn toegenomen!

Ook al is de cursus gestopt, we gaan door met de oefeningen ??

Margot Moerkerken

Ontzettend leuke en leerzame cursus. Je ziet de paarden in een korte tijd heel erg veranderen. Het commentaar op je videos is altijd positief waardoor je echt weer verder kan gaan met de oefeningen! Leuke leerzame en zeer aan te raden cursus!

Jouke Hensels