MAXIMAAL plaats voor 6 deelnemers!

✅ Zou je graag samen met een groep mede-enthousiastelingen een traject van een half jaar willen volgen met jouw paard?

✅ Waarin jij je als ruiter en trainer kunt ontwikkelen, waarin de nadruk ligt op de praktijk, maar ook aandacht is voor de theorie?

✅ Waarin je op je eigen niveau in kunt stappen met je paard en wij het vooral belangrijk vinden dat jij met jouw paard steeds weer een stap verder komt in jullie ontwikkeling?

✅ Waarin je leert over het ontstaan en nog belangrijker, het voorkomen van blessures?

✅ Waarin je in een prettige sfeer steeds een weekend samenkomt met je medestudenten?

✅ Waarin je tussendoor trainingsvideo’s kunt insturen waarop je ingesproken feedback krijgt zodat je thuis de vooruitgang onder begeleiding voort kunt blijven zetten?

? Dan hebben wij een heel mooi traject voor jou en jouw paard!

Het traject bestaat uit 6 weekenden waarbij je paard bij ons op stal of in de wei kan. In deze weekenden heb je individuele praktijktrainingen en daarnaast theorie waarbij we jou zoveel mogelijk willen leren.

We zullen ook aandacht besteden aan Bodywork voor je paard zodat jij zelf thuis je paard ook kunt blijven checken op spierspanningen en deze op een hele fijne manier weg kunt nemen.

Je komt daarnaast samen met je medestudenten in een besloten facebookgroep waarin je tussendoor vragen kunt stellen, en waarin de trainingsvideo’s geupload worden.

De onderwerpen die we behandelen in de theorie zijn toegespitst op de praktijk, wij vinden de essentie belangrijk en leggen deze uit in begrijpelijke taal zodat jij je daar ook daadwerkelijk mee kunt identificeren. Geen boekwerken stampen, maar puur de informatie die essentieel is leren begrijpen. Wij willen van jou een betere ruiter en trainer maken zodat jij jouw paard zo goed mogelijk en correct kunt trainen. We leggen een stevige basis waarop je ieder weekend verder bouwt zodat de rijtechnische problemen die je tegenkomt in je training, zich oplossen en je kunt toewerken naar lichtheid, harmonie en verzameling. (hint: als je de correcte basis daarvoor legt komt dat doel steeds meer vanzelf tot stand?)

Zo behandelen we in de theorie onder andere de volgende onderwerpen:

✅ Hoe ontstaan blessures?
✅ Hoe voorkomen we blessures?
✅ Wat is verzameling?
✅ Hoe kan een paard zich onder ons verzamelen? (Welke basis dienen we daarvoor te leggen, en hoe bouwen we vervolgens verder op die gelegde basis?)
✅ Hoe ontstaan rijtechnische issues als kantelen met het hoofd, verzet en bijvoorbeeld tongproblemen?(en hoe lossen we die op!)

Maar wat wij vooral belangrijk vinden is: Wat wil JIJ leren zodat jij jouw paard thuis verder kunt helpen. De theorie is dan ook heel erg toegespitst op jouw vragen. Wij vinden het individuele leerproces van elke deelnemer het belangrijkst.

De mensen die ons al kennen weten dat de sfeer bij ons heel fijn is en dat vinden we ook voor deze trainingsgroep natuurlijk weer enorm belangrijk!

De data voor de weekenden in 2021 worden z.s.m. Bekend gemaakt.

We beginnen in April.

Aankomst is op zaterdagochtend vanaf 9.30u. We zullen dan van 10u tot ongeveer 17.30u bezig zijn. Vertrek is zondag na afloop van de lessen.
Inbegrepen is lunch voor jezelf, onbeperkt koffie/thee en overnachting voor je paard.

Er is beperkt ruimte voor mensen die bij ons willen overnachten en mee-eten, a €25,- per persoon per nacht. Let op eventuele maatregelen.

In de buurt zijn ruim voldoende overnachtingsmogelijkheden in iedere prijscategorie. Zo zit er een camping met blokhutten en tentplaatsen op nog geen km afstand van ons, maar ook hotels en B&B’s.

Wat is de investering die je voor dit intensieve traject doet?

De totaalprijs voor 6 weekenden en daarnaast de online begeleiding tussendoor is €1350,- per persoon.

Het is mogelijk om in termijnen te betalen, dit worden dan 4 betalingen van €375,- die steeds op de afgesproken dag bij ons binnen moeten zijn.

Als je een weekend ECHT niet kunt, organiseren we 1 extra weekend waarop dit ingehaald kan worden.

Als je na het lezen van bovenstaande ontzettend zin krijgt om mee te gaan doen, maar je twijfelt nog ergens over, stuur ons dan gerust even een bericht!

Let’s do this!

Testimonials:

Testimonial van Nora Schenkelaars over ons Intensieve Traject wat zij afgelopen half jaar gevolgd heeft. ?

“Weinig verwachtingen maar enorm resultaat. Zo zou ik mijn ervaring met het intensieve trainings half jaar omschrijven.

Ik heb ervoor gekozen om mee te doen aan dit traject nadat ik een week op vakantie was geweest met mijn paard bij Noor Tanger en Patrick Molenaar. Hierbij had ik de basis beginselen geleerd van hun manier van paarden trainen en werd ik al gauw enthousiast. Ik weet nog dat ik vooraf dacht: ik kan de echte constante ontspanning niet voor elkaar krijgen bij mijn paard. Ben ik wel goed genoeg als ruiter hiervoor, kan mijn paard dit wel?!
In dit half jaar is mijn paard Ra met sprongen vooruit gegaan, maar nog belangrijker, ik heb de kennis gekregen om haar op de juiste manier te trainen waardoor ze zoveel sterker en ontspannender is geworden.
Zo kon ik vooraf nog geen B proefje rijden, en loop ik nu 2 winstpunten per proef.
Ra is uit haar zadel gegroeid door spiertoename, snapt steeds beter wat ik van haar vraag en is veel werkwilliger geworden in het werk.
Ik ben zekerder geworden over mijn hulpen, de manier van trainen en wat ik vooral belangrijk vind, ik heb veel meer plezier gekregen in het rijden.

Ik kan iedereen dit traject aanraden met zijn of haar paard. Doordat ze de training en informatie op elke persoon en paard individueel aanpassen, is het geschikt voor elk niveau.”

 

Testimonial van Yvonne van Mourik over ons Intensieve Traject wat zij het afgelopen half jaar heeft doorlopen.

 

Yvonne vertelt:

“Reactie van een tevreden cursist.

Mijn dochter zag de uitnodiging voor de Intensieve Cursus bij Noor Tanger en Patrick Molenaar op Facebook en was heel geïnteresseerd. We volgen Noor al enkele jaren op Facebook en haar werkwijze sprak ons erg aan. Onze jonge, onervaren freiberger Noriano en wijzelf konden deze cursus goed gebruiken. Met haar volle baan en drukke gezin kon mijn dochter echter geen 6 weekenden vrijmaken voor de cursus. Na enige aarzeling besloot ik mij, ondanks mijn leeftijd (ik ben al 67), zelf in te schrijven. Ik had niet gedacht dat ik dit ooit nog zou doen.
De afgelopen zes weekenden heb ik enorm veel geleerd. Het was anders dan ik had verwacht. Geen uitgebreide theorie-lessen, geen standaard verhaal, maar uitleg door Patrick op vragen die ik op dat moment had. Veel persoonlijke aandacht en grote betrokkenheid bij mij en Noriano. Na elk weekend kwam ik geïnspireerd en blij terug op stal. Mijn enthousiasme heeft ervoor gezorgd dat ook mijn dochter tijd heeft gemaakt om zo nu en dan een les te volgen, zodat wij samen het geleerde in de praktijk kunnen brengen.
De manier van kijken naar paarden en het vakmanschap van Patrick en Noor hebben veel indruk op mij gemaakt. Maar ook de positieve en constructieve manier van omgaan met mij als cursist heeft mij erg goed gedaan.
Patrick heeft mij laten zien hoe het gebruik van de dubbele longe kan bijdragen aan een goede houding van het paard. Zó knap zoals hij dat doet, vriendelijk, duidelijk, met respect voor het paard. En de rijlessen van Noor zijn echt super!
Heel rustig legt ze uit wat ze ziet en ze doet dat op zo’n positieve manier dat ik er echt vertrouwen door krijg. Noriano is de afgelopen zes maanden zoveel beter en sterker geworden, hij heeft veel meer spieren gekregen.
Wat mij betreft blijft het hier niet bij. Wij gaan zeker verder met de hulp van Patrick en Noor.”