Wie zijn wij en wat is onze missie en ons doel?

Wij zijn Patrick Molenaar en Noor Tanger, twee gepassioneerde paardenmensen die een missie hebben! Het is ons doel om ruiter en paard dichter bij elkaar te brengen en zoveel mogelijk ruiters zoveel mogelijk te leren over hoe zij hun paarden optimaal kunnen trainen. Onze training is er op gericht het paard in balans te brengen, zowel fysiek als mentaal.

 

Revalidatietraining

Onze manier van trainen bleek door de jaren heen er bij diverse paarden ook voor te zorgen dat vage kreupelheden als sneeuw voor de zon verdwenen en zo zijn wij eigenlijk steeds meer bekend komen te staan als revalidatietrainers. Zo kwamen er via mond-tot-mond reclame steeds meer eigenaren op ons pad met paarden die blessures hadden opgelopen en wij bleken deze paarden goed te kunnen helpen. Inmiddels hebben we ook zeer gecompliceerd geblesseerde paarden kunnen helpen, denk aan peesblessures, Kissing Spines, al dan niet gecombineerd met peesblessures, bekkenproblematiek, scheefheidsproblematiek en Halsartrose. Ook vage kreupelheden waarbij de dierenarts geen lichamelijke oorzaak kan vinden kunnen wij doorgaans heel goed oplossen.

Het in balans brengen van de paarden doen wij eerst vanaf de grond, zodra het paard sterk genoeg is onder het zadel. We werken absoluut en pertinent zonder hulpteugels, want correcte training is altijd de oplossing.

Opleiden van paarden en ruiters

Naast de specialisatie revalidatietraining leiden wij paarden correct op t/m de piaffe en verzorgen wij privétrainingen voor elk niveau. Deze trainingen verzorgen wij bij ons op lokatie in Asten.

Noor is jaren actief geweest in de wedstrijdsport met meerdere paarden t/m Z2 niveau en start haar PRE hengst Occie op dit moment in de M1 dressuur maar is hem aan het voorbereiden op de Z2. Aangezien we geen concessies doen wat betreft de opleiding van het paard zal zij niet eerder weer op concours verschijnen dan wanneer haar paard hier echt helemaal klaar voor is, lichamelijk en mentaal.

Behandelingen

Naast onze training bieden wij diverse behandelingen aan.

– EQ Ultrasound door Bart Lambert. Wij zijn vanuit Italië officieel erkend als BAC Performance Centre, wat inhoudt dat wij de behandelingen door Bart Lambert met de BAC Ultrasound Technology apparatuur op ons bedrijf mogen aanbieden. Lees hier meer over wat deze fantastische behandelingen voor uw paard kunnen betekenen: https://www.equltrasound.com/
Wij zijn er heel erg enthousiast over en merken een flinke verbetering bij de paarden die we ermee laten behandelen.

– Pulserende Magneetveldtherapiebehandelingen met de Magnetovital Therapiedeken
Deze vorm van therapie helpt de paarden om diep te ontspannen, om beter te presteren en sneller te herstellen na de training. Het is een heel fijne aanvulling op onze training en vult ook de EQ Ultrasound therapie heel mooi aan.