Wij zijn inmiddels gespecialiseerd in het revalideren van paarden met o.a.:

  • Peesblessures
  • Rugproblemen
  • Bekkenproblematiek
  • Halsarthrose
  • Herstel na operatie (o.a. Ervaring met Arthrodese-operatie)
  • Atactische problematiek
  • Knieproblemen

Ook ervaring met paarden die gecompliceerd geblesseerd zijn of met vage kreupelheden waarbij er medisch niets te vinden is.

Revalidatietraject

Wij verzorgen het revalidatietraject vanaf het stappen aan de hand tot de opbouw van de training waarbij we het paard minutieus in balans brengen zodat er nergens meer overbelasting plaatsvindt op de weefsels en het paard zichzelf zo leert dragen dat hij vrij blijft van blessures in de toekomst.

Wij betrekken de eigenaar ook bij de training zodat het eenmaal terug thuis ook goed blijft gaan en de blessure niet terugkomt vanwege net verkeerde belasting.

We kijken naar het paard in zijn geheel, alles moet kloppen, van de voeten tot de voeding tot de training. Wij werken pertinent zonder hulpteugels en werken met het paard vanuit de correcte biomechanica.

 

Behandelingen ter ondersteuning van de revalidatie

We kunnen Pulserende Magneetveldtherapie behandelingen verzorgen en ook kan uw paard behandeld worden met EQ Ultrasound Lage Frequentie therapie, die bij ons wordt verzorgd door Bart Lambert uit België. Wij zijn 1 van de 2 centra in Nederland die gecertificeerd zijn door BAC Technology uit Italië om deze behandelingen aan te mogen bieden. Daarnaast beschikken wij over een eigen Aquatrainer.

Gemiddeld hebben wij 3 maanden nodig om een paard te revalideren. Maatwerk is mogelijk, wij zullen u altijd eerlijk adviseren.

Als uw paard bij ons verblijft bent u ten alle tijde welkom, ook onverwachts (alleen op zondag niet). Als u onverwachts langskomt kunnen wij echter niet altijd garanderen dat uw paard op die tijd ook getraind kan worden. Eens per week spreken we een tijd af waarop u bij de training aanwezig bent en krijgt u uitleg over/begeleiding in hoe uw paard straks bij thuiskomst doorgetraind kan worden zodat het thuis ook goed blijft gaan.

De kosten voor Revalidatietraining inclusief verblijf van uw paard zijn €800,- per maand inclusief Pulserende Magneetveldtherapiebehandelingen die het herstelproces enorm helpen.

Revalidatietraining inclusief intensieve Aquatraining, Pulserende Magneetveldtherapiebehandelingen en verblijf van uw paard hier €1350,-

U kunt ook met uw paard naar ons toe komen voor losse Aquatraining sessies.

Een 10 Rittenkaart Aquatraining met de 11e sessie GRATIS kost €500,-. Voor optimaal effect is minimaal 1 keer per week Aquatraining vereist. Een 10 Rittenkaart is 4 maanden geldig.

Zoals bij alles wat we doen met paarden zijn er ook risico’s verbonden aan het gebruik van een Aquatrainer. Wij doen er alles aan om uw paard in alle rust te begeleiden. We nemen alle tijd om uw paard rustig in de machine te zetten en zetten deze pas aan als uw paard er ontspannen in staat. Mochten wij denken dat het nodig is, dan zullen we uw paard een lichte sedatie geven om te voorkomen dat uw paard zichzelf beschadigt. Het gebruik maken van onze Aquatraining is geheel op eigen risico van de eigenaar.